Bolest močového mechúra

začiatkom novembra som dostal zápal močového mechúra ,ale bohužiaľ som išiel na pohotovosť až po vyše dvoch týždňoch,dali mi Biseptol 480 ,ten zabral perfektne ale po troch dňoch mi začali bolesti podbruška znova plus časté močenie. Po nejakých 10 dňoch som bol pri doktorovi znova ,zobral moč na kultiváciu a dal mi Ciphin 500 ale ten môj stav vobec neovplyvnil.výsledky vyšli negatívne ,akurát leukocity boli 3048 ale referenčná hodnota bola až 20000 .takže ma poslali na urológiu tam mi zobrali krv a stery (hiv,sifilis,ureaplasma,chlamydie,micoplasma )všetky vyšli negativne ,pri prvej návšteve mi naordinovali spasmed na uvolnenie svalstva .Časté močenie sa naozaj zredukovalo aj bolesti odznievali ale akonáhle som po čase išiel dlhšie von tak sa bolesti vrátili aj napriek tomu že si dávam pozor na obliekanie . Je to normálne alebo je to nejaká nedoliečená infekcia ?Najme to ma zaujíma že Biseptol zabral prvé tri dni ozaj dobre a potom akoby prestal účinkovať.Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jozefe. Opakování zánětu močového měchýře je celkem častý problém, příčina infekce je obvykle bakteriální, přičemž některé bakterie už mohou být na běžně používané léky odolné (nebo si umí odolnost vytvořit i během léčby) - což by vysvětlovalo Vaší situaci (i když je zvláštní, že druhé kult. vyšetření moči vyšlo negativně). Přítomnost leukocytů a časté močení mohlo být ale dáno i jen dozníváním zánětlivých změn sliznice močového měchýře po proběhlé infekci. Pokud se potíže opětovně zhoršily, nezbude než opět provést laboratorní vyšetření (ranní moč, kultivace a biochemické vyšetření) a podle výsledku postupovat dál.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: