Bolest na hrudi

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Začal mne bolet žaludek a byl mi diagnostikovan reflux jícnu, pak mne začala bolet krční páteř, tak jsem absolvovala rehabilitaci a nakonec jsem měla zánět horních cest dýchacích, takže jsem brala ještě antibiotika. Byla jsem na plicním na rentgenu a spirometrie a tam je vše v pořádku. Beru už jen léky na žaludek Kinito a Nolpazu a zůstal mi Neurol 0,25, jelikož jsem z toho všeho měla velmi úzkostné stavy a bála jsem se, že umřu. Bylo to na psychiku náročné. Nyní jsem dle mého lékaře v pořádku, tedy na poslech to nemám při výdechu moc čisté, proto si mám zajít na alergologie a imunologii-diky tomu že jsem astmatik. Stále se ale necítím dobře, jsem stále unavená, v noci špatně spím. Ráno trochu vykašlávám hlwny, ale jsou světle a v průběhu dne mám suchý kašel a při každém zakaslani mne zabolí na levé straně krku. Teď v poslední době mám stálý tlak va hrudi, skoro celý den, jako bych tam měla knedlík a jednou nebo 2x za den mám takový zvláštní pocit-zabrni mne celé tělo nebo jako zamrazi, je to jen vteřina a občas cítím takový hřejivý pocit na hrudi. Občas cítím i bolest pod levou lopatkou.Vubec nevím co si o tom myslet a co by to mohlo způsobovat. Mám si třeba vyžádat ještě nějaká vyšetření? Nebo můžete mi poradit co by to mohlio být, zda by to mohlo být od té páteře a zda se to dá nějak zjistit, že to je ta příčina? Dekuji

Odpověď odborníka:

Jitko. Vaše potíže jsou dost různorodé a někdy mohou souviset s celkovou psychickou a tělesnou nepohodou. Ale na to je potřeba o Vás vědět mnohem více informací.
Po těžším infektu dýchacích cest může mírné zahlenění nějakou dobu tzn. asi 2 týdny přetrvávat. Kašel se někdy ale může vyskytovat i u refluxní choroby, ale i u astmatu. Proto pokud kašel přetrvává déle, je jistě vhodné podstoupit alergologické vyšetření, na které jste objednána. A ještě bych doplnila ORLvyšetření,zda nejsou patrné známky postižení horních cest dýchacích refluxem.
Bolest na hrudi a pod levou lopatkou spíše bude souviset s kašlem a zvýšenou námahou mezižeberních svalů. Rozhodně Vaše potíže nejsou typické pro onemocnění srdce. Bylo by vhodné se poradit s vaším praktickým lékařem, zda zvolit na bolesti nějaké vhodné léky nebo zopakovat rehabilitaci. Pozor, při gastroesofageálním refluxu nejsou některé léky na bolest vhodné. Přeji brzké uzdravení.

MUDr. Jana Fischerová
MUDr. Jana Fischerová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Revmatologická ambulance na Průtahu s.r.o. Děčín

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: