Bolest na hrudi

Dobrý den pane doktore, už zhruba měsíc mám stálé bolesti na hrudi. Dělali mi už různá vyšetření krve atd. (ale nikdo mě nechce poslat na vyšetření srdce). Veškeré výsledky byly v pořádku, i testy na borelii. Bolí mě hlavně celá hrudní kost (je to horší při námaze). Minulý týden mi na masáži masér řekl, že se mi zkracují prsní svaly a hrudní kost na sebe jakoby tlačí. Tím se zmenšuje prostor pro srdce a plíce, tím pádem se mi hůř dýchá a tluče mi srdce. Je to možné. Dále bych vás chtěla poprosit, jestli mi můžete objasnit tyto výsledky testů. Z nemocnice je posílají jen tak a já tomu bohužel nerozumím. Vyšetření protilátek chlamydií metodou ELISA - IGA 0.000 negativní IgG 0.000 negativní Vyšetření protilátek komplement fixační reakcí (KFR)(SOP 318-SOP321) Mycoplasam pneumoniae negativní chlamydiím (ornitóza) negativní Stěr z krku: A Streptococcus - hemolytický skup. non A non B Citlivost /A/ clindamycin /+/, cefalotin /+/, chloramfenikol /+/, cotrimoxazo (septrin) /+/, doxycyklin /+/, erythormycin /+/, penicilin /+/, vynkomycin /+/ Biochemie: Krev - bílkoviny: IGE 73,8 IU/ml, c-reaktivní protein (CRP) 0,9mg/I Děkji za radu a nashledanou.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že má masér pravdu, ale hlavně jestiže máte v nesprávném postavení hrudní kost, už to může být příčinou bolestí (takové bolesti by se objevovaly hlavně na okrajích hrudní kosti, kde je skloubení hrudní kosti s žebry). Podle mého názoru by i tak nebylo od věci provést alespoň EKG, čistě pro jistotu, že je stran srdce alespoň velmi zhruba orientačně vše v pořádku - nejspíš je, ale i tak - pro jistotu. Provedené testy "říkají", že nemáte ani chlamydiovou infekci, ani infekci mykoplazmovou (m.pneumoniae), ani ornitózu (infekci dýchacích cest přenášenou ptáky). V krku máte steptokoka, ale jelikož CRP je negativní, akutní celková infekce není přítomna, takže jste jen jeho "hostitelkou" (ale i tak se možná Váš lékař rozhodne raději nasadit antibiotika, a to dle zjištěné citlivosti - vybere některé z těch, u kterých je "+"). IgE je v normě a je to obecný marker (ukazatel) alergií.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
I u rakoviny hraje psychika pacienta důležitou roli
Články: I u rakoviny hraje psychika pacienta důležitou roli
Původní teorie, která se...
Kouření v těhotenství
Články: Kouření v těhotenství
Při kouření dochází k...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: