Bolest na hrudi

Dobrý den. Asi čtyři týdny zpátky mě začalo pobolívat na hrudi při hlubším nádechu. myslel jsem si, že je to nachlazení a týden jsem byl bez větší námahy. po týdnu jsem si šel dvakrát zaběhat a bolest se zhoršila. píchalo mě na srdci i bez větší námahy. byl jsem u svého lékaře a ten mi dal antibiotika, že budu mít pravděpodobně zánět. antibiotika nezabrala a tak mi udělal rentgen plic a odběr krve. výsledky jsou v pořádku. stále mě při hlubším nádechu píchá na hrudi, rychle se zadýchávám a mám ucpaný nos. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez znalosti celé řady detailů a možnosti Vás tělesně vyšetřit se bohužel není možné k příčině Vašich potíží vyjádřit nějak přesněji. Je možné, že potíže jsou dány infekcí dýchacích cest (typu bronchitidy - obv. je virového původu, stejně jako Vámi také udávaná rýma, krevní testy a RTG mohou být zcela beze změn), může se na nich ale podílet i porucha v oblasti pohybového aparátu (blokáda žebra aj...). Pokud ale máte nově i pocit dušnosti, je dle mého názoru na místě opětovná návštěva lékaře ke kontrolnímu vyšetření se zvážením i srdečního původu potíží - ischemická choroba by ve Vašem věku byla sice nepravděpodobná, ale vyloučit jí zcela nelze a v úvahu přichází třeba i zánět srdečního svalu nebo osrdečníku (což by oboje mohlo být následkem případné virové infekce). Opravdu velmi nerad Vás na dálku děsím podobnými diagnosami, opakuji, že nejspíše o nic vážného nejde, doporučuji ale kontrolu lékařem

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x