Bolest na hrudi

Prosím poraďte mi, nevím jestli všechny mé obtíže jsou k jedné věci. Pokusím se sepsat co mě trápí. Již asi desátý den se mi točí hlava, necítím se celkově moc dobře. Před deseti dny mi brněli prsty levé ruky, mám pocit tlaku na hrudi a občas mám pocit, že nemůžu pořádně vydechnout. Mám jen šelest na srdci, nikdy neléčený. Můj tep je v klidu kolem 100 - ten mě velmi znepokojuje, mám to takhle již dlouho (jednou jsem měla 166 - to mě vezla sanita). Mohou všechny tyto příznaky být spojené se srdcem? Nebo je to jen dohra úzkostí? Děkuji za odpověď, hezké svátky Veronika

Odpověď odborníka:

Vzhledem k potížím by bylo vhodné přinejmenším ještě změřit krevní tlak, určitě natočit ekg. Klidový tep 100/min. je již nad hranicí normy, může mít více příčin a Vy bohužel nepopisujete, jaká byla příčina velmi rychlého srdečního tepu, který byl důvodem odvozu k lékaři a zda byl vůbec podrobněji vyšetřen. Úzkost je velmi častou příčinou rychlého srdečního tepu, na vině může být i dysfunkce štítné žlázy.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: