Bolest na hrudi a zádech po jídle

Dobrý den, můj manžel 37 let má vysoký tlak "spodní" bere léky coverex 4mg. EKG i krev v pořádku. Má nadváhu 110 kg při výšce 190 cm. Občas si stežuje na bolest na prsou i na zádech v oblasti lopatek,tento stav bývá většinou v klidu když třeba leží nebo sedí. Poslední dobou se mu to stává skoro vždy po jídle. Může to být příznak infarktu? Obvodní lékařka tvrdí že ne a k internistovi prý není třeba chodit. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Diferenciální diagnosa bolestí na hrudníku patří k častým, ale nesnadným společným úkolům praktického lékaře, internisty- kardiologa, případně internisty- gastroenterologa, příp. neurologa a rhb lékaře. Takže- bylo by krajně nezodpovědné, kdyby se kdokoliv "zvenčí" pokoušel o hodnocení významu obtíží Vašeho přítele.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: