Bolest na hrudi po infekci - rtg plic

Dobrý den, v únoru jsem prodělala chřipku s následnými vleklými problémy - bušení srdce, bolest na hrudi, dýchavičnost. PL mě poslal na EKG, kde natočili tepovou frekvenci 120t/s a mírně zvýšený tlak, následné ECHO prováděné asi měsíc po skončení infekce ale neprokázalo nic. Na snížení tepové frekvence beru Lokren, tep i tlak se ustálil. Přetrvávají ale potíže jako je únava, občas i malátnost a zejména dýchavičnost - pocit, že nemohu vydechnout a nutí mě to kašlat. Některé dny je to dobré, někdy zase horší - a zhoršuje se to vždy k večeru (v noci mě to i někdy budí). PL doporučil kontrolu až za 8 týdnů a na RTG plic mě nechce poslat, protože poslechově je to prý v pořádku. Může to opravdu stále souviset s problémy se srdcem ? Mohu případně požádat o RTG vyšetření přímo v nemocnici sama s tím, že si ho uhradím? V tom případě ale zase nevím, kdo mi sdělí nález. PL měnit nechci, doposavad jsem s ním byla spokojená, ale byla bych podstatně klidnější, kdybych toto vyšetření měla.

Odpověď odborníka:

RTG plic by se samozřejmě udělat mohl, ale spíše bych doporučovala navštívit specialistu - plicního lékaře a nechat si provést tzv. spirometrické vyšetření plicních funkcí, doporučení si vyžádejte u svého praktického lékaře. Mohlo by se jednat o počínající bronchiální astma, které bývá někdy záněty plic vyprovokováno.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: