Bolest na hrudi. zápal plic?

Dobrý den, paní doktorko, před dvěma týdny jsem dobral antibiotika, protože jsem měl angínu. Tento týden na mě přišla chřipka. Měl jsem horečky až 39 a silný, suchý kašel. Nyní už je kašel méně dusivý a je vlhký (beru léky na odkašlávání). Teplota je už také v normálu. Dnes večer mě bohužel začalo celkem silně bolet na hrudi a to zejména na levé straně. Bolest je tupá a vystřelu trochu i do břicha. Myslíte si, že by to mohl být zápal plic? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobry den k tomu, aby bylo možné se seriózně vyjádčit, doporučuji vyšetření specialistou pneumologem. Podle popisovanych potíží je nutno myslet i na zápal plic s reakci na pohrudnici. To je moýné potvrdit nebo vyloučit provedením rtg hrudníku. S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x