Bolest na hrudníku

Dobrý den, po prodělané chřipce a následných problémech jsem dostala ATB Klacid, po využívání dvou tabletek mi začalo bušit srdce a měla jsem tlak na hrudi. Moje PL lék vysadila a odeslala mě EKG, došlo k určitému zlepšení, ale bolest na hrudi i když v menší míře přetrvává (ATB již neberu 4 den). EKG vykazovalo tyto hodnoty :sin. rytmus, F107/min, PQ 0.14, QRS 0.08, osa intermed., PZ V3/4, ST izo, T plošší v III, a VL. ne úplně v pořádku je prý pouze vysoký tep. Trochu mě znepokojuje to Tplošší a nevím, jestli se tím mám znepokojovat či nikoli. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Martino! Plošší T ve svodu III Vás opravdu znepokojovat nemusí, hodnocení EKG je složitá záležitost a popsaná křivka není nijak patologická. Tep je skutečně vyšší a to by byla hlavní potíž, dle mého názoru. Nemůže se jednat o supraventrikulární tachykardii (tedy přirozeně se šířící, ale zrychlený tep)?

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: