Bolest na krku

Dobrý den, od 2.2. jsem do současné doby měla 1 balení Augmentin, 2 balení Rovamycine a 1 balení Penicilin, a dne 9.3. jsem dostala Pendepon. Prodělala jsem spálového streptokoka A, angíny se mi vracely. Nyní mne pořád bolí krk jakoby zvenku, pod čelistí a dále až k hrdlu. Je to důsledek angíny? Co s tím mám dělat? Lékařka si s tím hlavu nelámala. Je jedna injekce Pendeponu dostačující? Velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc ráda bych Vám poradila,ale v tomto případě je internetová poradna rozhodně nedostačující.Nevím,na jakém základě byla volena Vaše léčba antibiotiky/kultivační vyšetření?/..každopádně streptokoky jsou u nás dosud dobře citlivé na penicilin-takže zřejmě se infekt podařilo zvládnout.Vaše paní doktorka následně Pendeponem zajistila delší trvání ochrany proti streptokokové reinfekci.Jak dlouho je potřeba Vás takto chránit-to může posoudit nejlépe ona,zná Váš celkový zdravotní stav.Bolest přední a postranní části krku nejlépe zhodnotí lékař,který Vás klinicky vyšetří..Omlouvám se za to,že jsem Vás asi zklamala svou odpovědí,bohužel,nenacházím jinou variantu..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: