Bolest na průduškách

Dobrý den, vylečil jsem si rýmu a krk pomocí strepfenu, ale bolest se přesunula do průdušek. Teď mě to na průduškách dráždí ke kašli. Krk ani rýma už nejsou problém. Můžete mi prosím doporučit nějaký lék?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,většina opravdu účinných léků je vázána na lékařský předpis,k doporučení je tedy navštívit svého PL.Kašel může po virose delší čas přetrvávat jako obtěžující,aniž by to nutně znamenalo komplikaci.Může být ale začátkem rozvoje respirační alergie.Nepoužívejte již žádné léky "na odkašlání".Nedýcháte.li spolehlivě nosem,je nutné obnovit kapkami či spreji nosní nádech.Týden můžete zkusit brát některý lék "na alergii",např.Zodac,Xyzal--společným jmenovatelem s alergickými stavy je fakt zvýšené dráždivosti sliznic.Lékař v případě nutnosti zajistit noční spánek předepíše na omezený čas Codein.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: