Bolest na spancích?

Dobrý den, posledních 5 dní mě často pobolívá na spáncích..spíše se jedná o tlak hlavy v přední části..od té doby se chovám naprosto jinak, jakobych to nebyl já, jakobych bych byl ve snu ale ne a ne se z něj probudit. Někdy se zamýšlím nad tím co jsem to vubec řekl, některé pohyby jsou zmatené a komunikace s lidmy je divná, nedokážu pořádně počítat a myslet, nemám smysl pro humor, nedokážu se smát. Pravda je, že poslední dobou jsem se cítil velmi slabý, bez energie, smíchu a nadšení ze života. U lekéře jsem byl před 14 dněmi s potížemi vyčerpání, slabosti, bolesti zad v místě ledvin a pocitu slabého močení. Na urologii bylo všechno ok. Výsledky testu u obvodní lékařky ukázaly vyšší cukr (6,0) a vyšší počet červených krvinek..jinak vše v normě a tlak poslední týden průměrně 125/80. prosím o co by se mohl jednat ? Děkuji s pozdravem michal

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Moc ráda bych zodpověděla Vaši otázku, ale Vy potřebujete vědět ne "o co by se mohlo jednat" ale o co se u Vás skutečně jedná. Nejistota, spekulace, vytváření teorií- to vše Vám nepomůže.Měl byste znovu navštívit lékaře, probrat s ním bolesti hlavy a pocity odosobnění, domluvit se na případných konsiliárních vyšetřeních /neurolog../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-22 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mám uplně stejné příznaky | Od: Petr | 13.7.2012 20:33
Mám úplně stejné příznaky, až na tu zvýšenou hladinu cukru a ty červené krvinky. Také jsem byl u neurologa a nikdo mi nebyl schopný podat jasnou diagnozu, ani má obvodní lékařka. Přesně jak říkáte, chce se mi pořád spát, jsem unavený, nechce se mi dělat žádná činnost, přešel mě veškerý humor, komunikace taky neni nejlepší, nedokážu se pořádně soustředit, jsem zmatený... tyto příznaky mám zhruba 14 dní, začínám se z toho trošku nervovat, jelikož je to každý den to samé a nikdo mi jeŠtě neřekl přesnou diagnózu. Už se začínám skoro modlit, aby to přestalo a já byl zase normální. Kdyby jste prosím, Michale, nebo kdokoli jiný zjistil, o co jde, případně měl nějaké doporučení na dobrého lékaře, ktery by mi mohl pomoci, budu Vám nesmírně vděčný. Nikomu to nepřeji, je to opravdu nepříjemné. Děkuji, Petr z Prahy
reagovat
re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Eliška | 14.11.2012 10:49
Dobrý den, měla jsem
přesně takové příznaky,
lékařka mi nepomohla.
Nakonec mi jeden psycholog
doporučil pít alespoň
třezalkový čaj, 2 x denně (
ráno a večer ) - je to lehké
antidepresivum,
nenávykové. Po týdnu jsem
se začala cítit o dost lépe.
Bylo to od nervů, měla jsem
toho poslední dobou moc,
tzv. nervové vypětí.
Přeji hodně zdaru, Eliška.
reagovat
re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: RS | 5.12.2012 22:17
To může být u všech tří
deprese jak vyšitá, ovšem z
různých příčin - vnější,
vnitřní. Nedostatek těch
správných neurotransmiterů
může s člověkem mávat
pořádně. Když mozkové
buňky nevedou tu správnou
komunikaci mezi sebou,
nevede ji ani člověk s okolím
ani sám se sebou. Třezalka
může pomoci v lehčích
případech, to Vám gratuluju.
Pokud člověk zažil trauma -
ztráta blízké osoby, rozvod,
náhlá ztráta práce, vliv
krize, šikana v zaměstnání...
a člověk propadne dojmu,
že není pomoci, či si
netroufá bojovat, rozhodne
si zvyknout nebo jen
přečkat, po čase do deprese
padne. V takovém případě
pomůže i dobrý psycholog,
jenom ne útěkové aktivity
jako alkohol apod. Jsou i
dědičné sklony k depresi,
ale je otázka, jestli nejsou
vyvolané okoukaným
přístupem od dětství -
smutný rodič - smutné dítě.
Ale deprese může být
zapříčiněná i skrytou
nemocí, třeba právě
neurologickou. Jinak depresi
bude mít vlivem
několikaletého tlaku krize
stále víc lidí. Možná by
pomohl změněný pohled na
to, co je vlastně krize a zda
stále nemáme dost důvodů
k radosti.
reagovat
re:re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Ján | 10.1.2013 17:02
Takže Vážení moja dnešna
skúsenoť :) uz dva mesiace
citim presne tak ako
spominate v clankoch
vyssie: malátnosť, zlá
koordinácia, tlaky v hlave,
tažky krk az mam pocit ze si
neudrzim hlavu na krku,
nespavam, zabudam ale
neskor si nakoniec
spomeniem, nechce sa mi
komunikovat s okolím čo sa
mi predtym huba nezavrela,
narazam do vecí,
nesustredim sa na pracu
som ako neprítomny a je to
o to horsi pocit ked si to
plne uvedomujete a stale
myslite na to čo vam vlastne
je "fakt neprijemny pocit" ,
nechce sa mi smiat a
predtym som priam sršal
humorom, nálada je hlboko
pod nulou. Mal som už
niekedy taky pocit že už mi
odvzánaju posledne hodiny,
až kym som si neprečital
vaše prispevky som si
konečne uvedomil čo je to
depresia a už asi viem čo mi
vlastne je. Takže, vyskušal
som ten zazračny čaj z
lubovnika bodkovaneho a
za 40 minut som sa citil
omnoho lepsie aj nalada mi
stupla a ten pocit štastia sa
neda ani popisat. Naozaj
upokojujuci čajík :D. A teraz
sa idem postupne zbavovať
problemov a strarostí a
viacej spavať...za par
tyzdnov sa ozvem, ak
nezabudnem :D
reagovat
re:re:re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Anna | 16.1.2013 13:24
Jano, jak se vám daří? Je to už
lepší? Budu ráda, když mi dáte
vědět, jestli třezalka všechno
upravila. Díky. Anna
reagovat
re:re:re:re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Ján | 24.1.2013 14:58
Ano pomáha mi ten čaj
trezalky - lubovníka , aj
sústredenie sa upravuje,
vnutorný nepokoj sa
eliminuje, a pomaly
ustupuje pocit prehnanej
kontroly nad svojim zdravím
a nič ma nerozhádže, takže
som spokojný :). Pijem ho
2x denne podľa návodu,
alebo ked sa citim zle.
Učinok nastupuje cca po 10
-15 minutach požitia. Pozor
na kontraindikácie, v lekárni
Vám poradia. Našiel som
jeden zaujmavý článkok,
vlastne je to výstup z
lekárskej konferencie ktorá
je zameraná hlavne na našu
problematiku. Najdite si čast
v zborníku "Sekundárna
prevencia cievnych
mozgových príhod" :
http://www.fmed.uniba.sk/fi
leadmin/user_upload/editor
s/cpp/Konferencia_21.9._20
11/vystupy/Zbornik_projekt
u_2011.pdf . Každopádne
sa chystám na preventívne
CT v najbližšej dobe. Držím
palce ;)
reagovat
re:re:re:re:re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Anna | 24.1.2013 15:21
Tak to je super! Díky za
zprávu. Jen mne napadá,
nezvyšuje třezalka citlivost na
slunce, tj. že si člověk pak musí
dávat pozor na opalování? A je
potřeba po nějaké době pití
přerušit? Díky, Anna
reagovat
re:re:re:re:re:re:re:Mám uplně stejné příznaky | Od: Ján | 25.1.2013 10:45
..nieto začo :), ano
hypersenzibilita je asi jediný
nepriamy účinok a ktorom
som sa dočítal o trezalke ,
takže v letnom období by
som to koli slnku
obmedzoval avšak na
druhej strane v lete zvykne
byť aj menej depresívnych
faktorov, tak ani nebude
možno treba užívanie čaju
poprípade ju nahradím
medovkou lekárskou s
podobnými učinkami a je
navyše vhodná pre všetky
vekové kategorie.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: