Bolest nártu u syna 12 let

Dobrý den, syn12 let si včera při fotbale udělal něco s nohou. Při obouvání velká bolest nártu a nemůže normálně došlápnout. Noha bolí i v klidu. Byli jsme na Chirurgii po RTG vyloučená fraktura, byl mu dána octanová mast a elastický obvaz. V noci bolest, která budila a dnes dle slov syna, bolest větší než včera v klidovém stavu. Jinak na nohu ani nedošlápne, doma používá berle. Jen podotknu oraz je na končetině, která je od narození slabší a cca o 2 cm kratší následkem vrozené vady. Syn měl jako malý zkrácenou Achillovu šlachu a nohu stočenou do vnitř cca o 45 stupňů. Nebylo operováno, stačilo polohování sádrou a pravidelné cvičení. Mohlo dojít k přehlédnutí fraktury?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. K přehlédnutí fraktury může dojít vždycky. Potíže ale sjou typické i pro výron či poranění vazů v této oblasti, dopročiuji ledovat lokálně gel proti otoku je vhodná orétza na zkldinění Pokdu se potíže během 5 dnů nezmírní je nutný nový rtg snímek

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: