Bolest nejspíš šlahy

Dobrý den.Mám 3 měsíce od náhrady křížového vazu štepem,rehabilituji,chůze byla v pořádku.O víkendu ale přišla námraza a já jsem se snažil při podklouznutí zachytit balanc a přeskočilo mi jak když v zadní šlaše kolene a citím tam trochu bolest,nebo spíš táhnutí,hlavně když chci nohu propnout co nejvíc to jde.Koleno,bez otoku-výpotku jen se mi zdá jak kdybych se s tím prohnutím vrátil zase o 3 týdny zpět.V čem by prosím mohl být problém,popř.,je nutnost k operačnímu lékaři?Mám ho 100km od bydliště.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Záleží na závažnosti traumatu a stavu kolena a změně jeho stability. Odpovědně odpovědět je možno jen po vyšetření kolena, zjištění jeho stability a to ještě srovnáním se stabilitou po operaci. Naprosto jednoznačně by odpovědlo vyšetření magnetickou rezonancí. Toto vyšetření nemusí být, pokud je koleno jinak v pořádku,rozumí se bez výpotku, bez otoku, bez zarudnutí a se zvyklou hybností, provedeno okamžitě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x