Bolest nohou

Dobrý den, pane doktore. Předem Vám děkuji za Váš čas. Pokusim se nastínit svůj problém. Je mi 26 let a od svých 14-ti let pracuji intenzivně jako servírka ( průměrně 14 hod denně, 6 dní v týdnu, minimum přestávek ). Ve 20-ti letech jsem pracovala zhruba tři roky jako krupiérka ve velkých casinech na vysocích podpadcích 12 hodin denně, cca 5 dní v týdnu. Toho času jsem zažila své první vyčerpání organismu, kdy mě hospitalizovali v nemocnici a dělali různá vyšetření. Ráda bych podotkla, že neberu ze svého přesvědčení žádné léky a lékaře navštěvuji minimálně. Nicméně mi bylo řečeno, že mé výrůstky pod kotníjy jsou na můj věk už docela vystouplé a že by mne snad v příštích 10-ti letech měla čekat operace. Nedbala jsem, jelikož jsem se cítila pořád v dobré formě. Loni na podzim začaly bolesti chodidel, kotníků, prstů. Momentálně jsem v zahraničí a poslední měsíc se boleat rozšířila přes lýtka do kolen, přičemž nejhhorší boleat zažívám v čase uvolnění a odpočinku nebo když ráno vstanu z postele, moje chodidla vyloženě křičí..v noci i ve dne mne brní a projíždí jimi nepříjemné pocity. Musela jsem odejít z práce, opět restaurace, protože už to nezvládám..naštěstí se mi naskytla jiná, kancelářská, i tak bolest přestrvává a já zde musím dodržet kontrakt minimalně další půlrok. Proč nejdu k lékaři eovnou a píši Vám..raději bych se odhodlala u nás v ČR samozřejmě a navíc, když jsemsi dříve postěžovala lidem v okolí, bylo mi řečeno, že jsem ještě mladá a "bohužel" i atraktivní, takže nemám nárok na na takové problémy i když mé výrůstky je na druhou stranu odpuzují. Nechci se dočkat stejné reakce od lékaře. Předem Vám děkuji za jakékoliv vyřízeni a přeji Vám vše dobré. S pozdravem, Tereza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Z Vašeho sdělení není jaslé,kde konkrétně se bolestivé výrůstky nacházejí zde v těsné blízkosti kotníků na orní straně nohy či v okolí palců. To je důležité pro případné oeprační řešení. Jisté je , že nohy přetěžujete a pravděpodobně jsou i ploché. Běžně jsou dostupně ortoepdické vložky gelovho typu, kterénohu odlehčí a je možno použít různé koupele či zakoupit domácí vířivku na nohy. Pokud se stav nelepší je vhodné vyšetřneís rtg snímkem, ne každé výrůstky a každá plochá noha jsouurčeny k operaci, často pomůže i rehabilitace.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x