Bolest nohou

Dobrý den! Již pár let se potýkám s občasnou bolestí nohou. Začíná zpravidla večer po namáhavém dni nebo dlouhém posedávání. Má "epicentrum" v kříži a bolest vystřeluje do obou nohou. Nohy bolí jakoby "kompletně" - jak klouby, tak svaly, podobné křeči - a bolest je celkem nesnesitelna, nepomaha zmena polohy ani protahnuti. Vetsinou nemohu ani usnout a zabira jen brufen. Bolest je rano opet tatam. Jiné podobné potíže nemívám, snad jen bolest hlavy a zad. Bojím se roztroušené sklerózy, neboť jsem s touto nemocí byla většinu svého života v přímem kontaktu (nevlastní oec), ale snad tuším správně, že ta se takto neprojevuje. Děkuji za odpověď, Kristýna

Odpověď odborníka:

Nepopisujete dosavadní vyšetření, patrně nějaká vyšetření byla. Sama popisujete, že bolest vychází z bederní pateře, tam je třeba zaměřit pozornost, dále je třeba ale provést vyšetření průchodnosti cév dolní končetiny alespoň jednoduchým pohmatem. Poradit se s neurologem a pokud by byla zjištěna jiná neurolog. změna než vystřelující bolest z bederní pateře musela by se provést další vyšetření funkčnosti periferního nervstva. Takže proveďte tato vyšetření, není třeba bolestmi trpět a jen brát léky proti bolesti. Podle výsledků potom léčba, ortopedická, medikamentosní a rehabilitační

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x