Bolest nohou

Dobrý den.Prosím,poradte.Mám velké bolesti plosek nohou v místech pod klenbami.Ortopedie vyloučila problém s klenbami.Mám po operaci oba haluxy,ty jsou o.k.,nosím ortopedickou obuv firmy Sante,v nich bolest přetrvává.Bolesti se s postupujícím dnem stupnují,bolest je palčivá,silná,když nohy k uleve nadzvednu,rozbolí se ještě víc,ale po hodině klidu pomalu bolest odeznívá.Prosím,poradte,jaky obor lékařství bych mohla s tímto problémem navštívit?Velice mě to trápí a sužuje,mám zaměstnání na nohou a v chuzi a také moc ráda chodím a toulám se přírodou.Dá se mi pomoci?Praktik ani ortopedi nepomohli,tak kdo by mohl?Děkuji.Míša.

Odpověď odborníka:

Pokud ortopedické vyšetčení je negativní potom by bylom dobré vyšetření neurologa. Tak jak potíže popisujete mohlo by se jednat o neuralgii nervu plosky nohy, t.zv. Mortonovu chorobu. Vhodné vyšetření, vyšetření funkčnosti nervů, EMG a podle toho léčba. Nyní ihned odlehčení nohy , vhodný i vitamin B 6. F\zykální léčba na rehabilitaci.Ale rozhodující je vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: