Bolest nohou a baleríny

Od začátku června jsem začala chodit v balerínách, kt. mi trochu způsobují otlaky nad patou. Večer mě začnou příšerně bolet nohy a achillovka jen na levé noze. Před pár dny jsem zjistila, že mám na ní malou bouličku, kt. při stlačení trochu bolí. Je to něco s čím bych měla zajít k doktorovi, nebo to samo zmizí? Předem Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Popsané obtíže mohou mít nejspíše souvislost s nošením vašich balerín, zejména pokud mají rovnou placatou "nezdravotní" stélku a jsou bez podpatku nebo jen na malinkém podpatku. v první řadě je proto vhodné změnit obuv za nějakou s lepší stélkou/ trochu vyšším podpatkem (myslím tak 1 - 3 cm). Pokud je boulička vzniklá jako otlak na noze, při změně obuvi může postupně zmizet, jinak návštěvu lékaře zvažte.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: