Bolest nohy

Dobrý den,před 6 měsíci jsem byla na vyřezání bradavice, která byla na plosce levé nohy (na polštářku pod palcem-nevím jak to správně popsat),pak jsem asi měsíc nemohla na tuto půlku nohy došlápnout, tak jsem přenášela váhu na tu druhou půlku. Jenže teď když si přejedu rukou po té půlce na kterou jsem našlapovala, tak mi začne noha brnět a je to velice nepříjemné až bolestivé, dělá mi to celá půlka levé nohy od kotníku včetně tří prstů, na kterých je to nejhorší. Protože se bolest zhoršila a cítím v prstech až pálení, navštívila jsem neurologii, kde mi sdělili, že může být poškozen nějaký nerv,ale jen malinko a ať zajdu na ortopedii. Jsem tam objednaná příští týden, ale chtěla bych znát Váš názor a jestli by tento problém neměl spíše řešit neurolog než ortoped. Děkuji

Odpověď odborníka:

Myslím, ýe návštěva ortopeda je správná. Je řada příčin, které potíž vyvolávají. Nejpravděpodobněji se jedná o entezopatii, úponovou bolst v místě úponu vazu nebo šlachy na kost, kde dochází k nemikrobní zánětlivé reakci jako následek přetížení nohy.. I místo se musí upřesnit. Ortoped zhodnotí tvar nohy, její hybnost, provede rtg snímek, ne zcela vyloučena je i t.zv. pochodová fraktura v místě záprstní kosti. Léčba většinou rehabilitace, fyzikální léčba tamtéž. Samozřejmě, že existuje řada dalších diagnoz, které ortoped musí zvážit včetně i některých neurologických. Absolvujte vyšetření a dle výsledku potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: