Bolest nohy a ruky

Dobrý den, už to bude skoro rok co u me začali bolest nohy a ruky zezacatku to nebylo nic vazneho , vtu dobu jsem pracoval ve skladu denne na nohou a tezka prace rok predtim sem mel boreliozu. Nejdrive jsme sel na ortopedii tam mi skoro nepomohli potom si mysleli ze si vymejslim byla to krecovita bolest v lytku a nartu až píchaní a na nahmat bolst pod kolenem , Ruka bolela v zapesti pichani a predlokti šlachy když sem si mačkal na ně tak hodně bolely, Potom sme zkoušel ledovat když ortopedie mi nepomohli pak zacali bolesti zad hlavy často mám takove tlaky za hlavou a pocit bolesti krku, často jsem unavený. U nohy se mi dokonce na podzim parkrat stalo ze mi tam přebrnkla šlacha u lytka a dvakrat se mi vecer stalo že sem mel pocit jako bych tu nohu necejtil a večer sem měl občas mravenčení v nohach které se občas objevi.Potom sem šel na infekční jestli to nemuze byt znovu borelioza tam mi to vyšlo tak napul tak mi dali preventivně doxybene ktere se stejne dava v prvni fázi nemoci ja mam přiznaky spíš dalšiho stadia.posledni 2 mesice bolest u nohy přešla do achilovky smer nahoru hlavne kdyz si po ní prejedu smer k podkolenu tak to hodně bolí a bolest křečovita až píchani i v chodidle. U ruky se to objevilo az do ramene kde mam i nahmatelnou bouličku ktera boli když si na ni mačkám zapesti picha mam ho často stuhly že mi pak vněm křupne předlokti bolí furt. Záda mě bolí občas taky a hlava taky.S rukou jsme byl jen rentgen protže ta mě začala hodně často trapit až tento rok s nohou jsem byl EMG kam mě poslali z neurologie a předtim na sonografii a ani na jednom nic v noze nenašli už nevim kam dal jit je to horší a horší hlavně se to přenaší i do osobního života nemužu už rok sportovat protože na to nemám náladu jsem nepříjemny na rodinu i přitelkyni a už to vzdávám . Momentálně čekam na magnetickou rezonanci hlavy, Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Mělo by být zváženo a provedeno vyšetření na revmatologii, v revmatologické ambulanci. Vyšetření, odběr vzorku krve na vyšetření revmatických ukazatelů a proveden současně laboratorní screening, tedy přehledné laboratorní vyšetření krve. Podle nálezu nutno ve spolupráci s infekčním oddělením sledovat stav protilátek po borrelioze. Podle všech nálezů opětně vyšetření na ortopedii. Postupně se stanoví diagnoza. Po jejím řádném stanovení patřičná cílená léčba. Pokud ne potom i vyšetření pobytem na interním oddělení v nemocnici, ne všechno lze vyšetřit ambulantně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: