Bolest nohy po operaci páteře

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu, jak dál. Jsem pět měsíců (9/09) po dekompresi a fixaci L5/S1. Na operaci jsem odcházela o holích a levou nohu tahala za sebou (bolestí s ní nešlo hnout, zůstávala vyset). Hned druhý den po operaci jsem vstala a začala chodit po svých bez holí v pevném korzetu. Vše probíhalo k mé spokojenosti, jen levá noha musela trochu zesílit. Takže jsem pajdala. Po šesti týdnech jsem nastoupila obvyklé rehabilitace a den ode dne bylo lépe, i když na levou nohu jsem stále nemohla plnou vahou došlápnout. Na přelomu roku došlo k rapidnímu zhoršení. Na špičky a paty se opět nevyhoupnu a předklon ani záklon nelze, dost to bolí. Podstoupila jsem opět obstřiky, infuze a léky ( Rivotril, Mydocalm, Korylan nebo Algifen, na prokrvení Ginko bilobu a Milgamma N, zkusila jsem i čípky Indametacinové). Vše jen s velmi malým účinkem. Když odmyslím, že mám někdy pocit, že hlavou skočím do zdi a bolí mě i dýchat (opakované blokace), tak už nevím co dál. Byl nalezen větší srůst na hrudní páteři a výrůstky. Snažím se cvičit, ale bolestí to moc nejde, tak alespoň chodím ven. Je pravda, že jdu na konci března opět na MRI. Už jsem ve stavu, kdy podstoupím a udělám cokoli, mám dvě malé děti. Velice děkuji za odbornou radu, s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Omlouváme se za zpoždění odpovědi na váš dotaz: Dobrý den, NMR je velmi vhodná pro posouzení stavu, co se vlastně po operaci v operované krajině děje. Do té doby musíte "konzumovat" pouze léčbu bolesti, protože bez diagnosy není možné nic dalšího podnikat. Pokud se zjistí nález, který bude možné řešit operačně, jistě vám lékař navrhne neurochirurgické vyšetření. Pokud ne, je vhodné vyladit rehabilitace s léčbou bolesti, ev. při problémech navštívit specializovanou ambulanci Léčby bolesti, která je v každém regionu a lékaři tam mají velký přehled v této problematice. Nejbližší ambulanci najdete na této adrese: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500 . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Články: Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Pokud stále ještě nejste vy...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je vyšetřovací...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: