Bolest od svalu na stehně - je nutná operace?

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na radu, zda mám podstoupit operaci, lékař mi ji nedoporučuje kvůli nízké úspěšnosti, ale mám bolest do svalu na stehně. Na CT mi zjistili: L4/5, Páteřní kanál kongenit. fysiol. šíře. Prominence plotny dorzálně a parmaed. bilat., vel. do 45mm, zasahující za dorz. hranu těla L4 a L5 C-C 15mm. Plotna naléhá na ventr. konturu durálního vaku a nelze vyloučit naléhání na kořen L5 1. sin. v kanále. Foramina nezúžena, kořeny v nich volné. V kostním okně bez susp. změn. L5/S1, Páteřní kanál kongenit. fysiol. šíře. Objemná herniace plotny se známkami sekvestrace, směrem kaudálním, kde maximum plotny je za dorzální hranou těla S1, vel. až 10mm. Plotna komprimuje durální vak zleva a komprimuje kořen S1 1.sin. za odstupem. Foramina volná, kořeny L5 bilat. volné. V kostním okně bez susp. změn. Naznačen drobný dorziální posun těla L5 oproti S1 asi o 2mm. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Františku! Pokud to není nutné, operaci páteře také nedoporučuji. Zkuste ještě dobrého neurologa a fyzioterapeuta, ve spolupráci s nimi snad přijdete na vhodné konzervativní řešení Vašich bolestí.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: