Bolest osmičky v těhotenství

Dobrý den,měla bych dotaz. Jsem těhotná, končím 3.měs a začal mi růst tzv."moudrák", neskutečně trpím, má stomatoložka mi řekla, že mi nemůže udělat rentgen, ani dát antibiotika ani léky na bolest-což chápu, kvůli plodu, ale co se mnou budou dělat? Já vážně neskutečně trpím, jsem obj.na stomatochirurgii-kostní chirurgii, tam, pokud mi udělají resekci, tak jak mi to umrtví? Já si to nedokážu vůbec představit, můžete mě nějak uklidnit? Dávám si na to ledové obklady a vyplachuji šalvějí, děkuji vám moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to opravdu problém, ale proto jste objednaná na stomatochirurgii, aby vám poskytli speciální péči na vyšší urovni, na kterou si asi vaše lékařka netroufá. Antibiotika rozhodně problémem nebudou, jsou typy ATB (penicilinové, cefalosporinové, makrolidy a jiné), které se v těhotenství dávají bez jakéhokoli rizika / těhotné ženy mají často záněty moč.cest a ty se léčít ATB i když čekají dítko....nebojte se/, ale s umrtvením budete muset vyčkat až na pracoviště stomat., určitě zvolí individuální přístup. Svodná - lokální (místní) anestesie by neměla být také problémem v malé dávce, protože tato anestetika se nedostávají do celého těla v masivní míře. Nejcitlivější je plod k látkám zvnějšku mezi 17. dnem a 13. týdnem těhotenství, proto se už nemusíte nijak extrémně o miminko obávat - vaše pohoda a klid jsou přece přednější a bolest je velký stresem. Držím vám pěsti a určitě vše dobře dopadne.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: