Bolest palce

Pane doktore, minulý pátek jsem hrál asi 3-4 hodiny tenis, v tom týdnu to byla celkově asi 7 hodina tenisu (běžně hrávám tak dvě až tři). Při jednom úderu mě začala na horní straně palce docela drasticky bolet kost. Bolest trvá až doteď, v klidovém stavu se neprojevuje, ale jakmile začnu s palcem více hýbat, stav se zhorší. Také mi v něm začalo při ohýbání horního článku prstu poměrně často lupat. Otok nebyl a není, s palcem mohu hýbat bez omezení. Prozatím mám prst v znehybněn v dlaze, 3x denně natírám voltarenem. Mohlo by se jednat o zlomeninu nebo naštípnutí? Příští týden mám důležitý tenisový turnaj a rád bych ho stihnul, myslíte, že by se zranění mohlo nějak výrazně zhoršit?

Odpověď odborníka:

Na otázku, zda se může jednat o zlomeninu lze odpovědět až po Rtg vyšetření. Nechte si udělat na chirurgii snímek. Zlomenina může vzniknou i z námahy, říká se jí tzv. únavová zlomenina. Nemusí vždy předcházet prudký náraz a úder. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: