Bolest palce u nohy

Dobrý den, zhruba před 4mi týdny mi prase (cca 50kg) šláplo,když bylo rozebělhlé na palec u nohy,měla jsem ho nateklý a tekla mi krev od té nehtové blanky,tak jsem to ledovala, mazala dolgitem, svazovala leukoplastem asi 14 dnů, potom se mi to zdálo lepší, tak jsem leukoplat už nepoužívala, a ted zhruba po týdnu, mě ten palec začal bolet znovu a více, hlavně když ho ohnu, když si nazouvám botu, nebo když na něj došlapnu nebo se od něj odrazím. Myslíte,že je nutná návštěva lékaře (zlomenina), nebo bude stačit když si to budu znovu svazovat leukoplastem? Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v podstatě jste si správně odpověděla sama, jestliže obtíže trvají, opravdu by bylo lepší udělat rentgen k vyl. zlomeniny článku palce. Sice po této době bude už asi zhojená, ale pokud se zjistí, tak by to chtělo alespoň 14 dní bez chůze, s elevací končetiny, případně při trvání bolesti doplnit RHB o vířivku a magnet.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: