Bolest pánve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na tento problém. Zhruba před měsícem mě začalo samo od sebe silně bolet v horní části pánve na levé straně, ale jen v určitých polohách. Nemohl jsem se pořádně ohnout a také to bolelo v leže při převalování. Tento stav trval asi týden, pak to z větší části přešlo. Nicméně stále to trochu bolí, hlavně když delší dobu sedím v určité poloze. Co byste mi poradila? Mám navštívit lékaře, anebo doufat, že to přejde samo? Ten stav je snesitelný, jde mi jen o to, abych něco nezanedbal. Děkuji. Petr

Odpověď odborníka:

Stav se patrně spontánně zlepší. Vzhledem k tomu, že potíž vychází téměř jistě z oblasti bederní pateře bylo by na místě vyšetření v tomto směru. Rtg snímek přechodu hrudní a bederní pateře a bederní pateře, vyšetření i neurologické a zjistění příčiny. Většinou se jedná o degenerativní kostní změny a změny na meziobratlové plotéínce, které mají vliv na průběh míšního nervu, který z pateře vystupuje. Podle nálezu léčba. Vhodná pohybová a fyziální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Škála bolesti aneb ukaž, co cítíš
Články: Škála bolesti aneb ukaž, co cítíš
Vnímání bolesti je zcela...
Nebojte se endokrinologického vyšetření
Články: Nebojte se endokrinologického vyšetření
Endokrinní systém (systém...
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Články: Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Oslava nebo večírek, hodně...
Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: