Bolest páteře

Dělám v profesi(8LET),kde opakovaně přetěžuji bederní páteř těžkými břemeny,práce s nimi v předklonu či při otáčení trupem.Již levá ploténka 6 mm v levo s vystřelujicím bolestem k pánvi čí noze...Zajíma li mě zda tyhle potíže mohu posuzovat jako za NEMOC S POVOLÁNÍ ?? Jelikož jsem to nikde nemohl najít obracím se s radou k Vám.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně ne. Musel byste se objednat k lékaři se specializací pracovní lékařství, což bývá u fakultních nemocnic. Tam by vás vyšetřili, doplnily neurologické vyšetření. Dále musí proběhnout kontrola hygieny práce na pracovišti. Pokud uzná hygiena práce, lékař se specializací pracovní lékařství, že by tak mohlo být, projedná se zdravotní stav pacienta před komisí a následně se buď nemoc z povolání uzná či nikoliv. Vzhledem k tomu, že bolestmi zad trpí velká část populace, že vaše práce nutně vyžaduje tyto úkony, tak s velikou pravděpodobností neuspějete.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x