Bolest paty

Dobry den. Pisu z mobilu tak se omlouvam za diakritiku. Pracuji jako truhlar a jsem cele dny na nohou. Vyrabim pozarni dvere ktere mnohdy vazi i 100kg. Casto je prenasim. Z voziku na pracoviste a po dokonceni zpet. Diky nekvalitnim pracovnim botam od zamestnavatele a prescasu jsem zacal mit problem s patnima kostma a achylovyma slachama. Koupil jsem si tedy boty jine a do nich gelove vlozky. Nepomohlo to..ba naopak..postupem casu se mi to zhorsilo natolik ze uz po 1.hodine na nohou mi bylo od bolesti do plače a nebyl jsem schopny vydrzet 8h v pracovnim tempu. Boli me okoli paty po celem jejim obvodu.Jako pri zanětu.Pri delsi chuzi mam pocit jakobych slapal na kolicku z loziska.Bolest je opravdu vysoka.Do toho me boli i achylovky ktere mivam dost natekle a divne nahnute do stran. Boli pri jakekoli namaze.Nahnuti nebo natazeni. Sel jsem ke sve doktorce ktera me poslala na rentgen. Zjistili ostruhy a plochost chodidla mirny Hallux na jedne noze 19°na druhe 22°.Vyrazne (neco) na hranach patni kosti ale bohuzel zpravu jsem odevzdal a nevim co presne to bylo.... Byl jsem poslan na rehabilitaci ultrazvukem a tu uz jsem absolvoval 10x. Nepocituji zadnou ulevu ani zadnou zmenu ba naopak se mi zda ze to mam jeste vice rozbolavene. Muzete mi poradit kam jit? Na koho se obratit? Popripade jak se takovyto problem da resit? Potrebuju jit do prace protoze zivim rodinu a uz jsem 1 mesic na nemocenske bez nejakych vysledku ci zlepseni.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Možností léčby je více například ozařování, magnetoterapie či laser. Hlavní problém bych viděl, ale ve Vašem zaměstnání , obávám se, že bez jeho změny se budou Vaše potíže z přetěžování opakovaně vracet a žádná léčba Vám nepomůže .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: