Bolest po trhání osmiček

Dobrý den, 18.3 mi pan zubař vytrhl spodní osmičku, ktera je nyní zasita a vrchní, ktera je otevřena. Od zákroku neproběhla ani jedna kontrola. Otok sice trošku ustoupil, ale bolest je stejna. Pusu otevru na jeden prst a ve středu mam jít na vytažení stehů, což je podle me hloupost, když pusu nejsem schopna otevřít. Zajímalo by me, jak se bude dále postupovat? Taky se chci zeptat na tu bolest, zda je to bezne. obzvlášť ve večerních hodinách mi cela pusa otece. Pulzuje a bolí. Taky stále necitim jazyk. Je to bezne, když mi lékař pichl 10 injekci? Se spodní osmičkou to byl opravdu boj. Děkuji za Vaši odpověď. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s dolními osmičkami mohou být opravdu spojené komplikace jak popisujete. Injekce, které dostáváte u lékaře, jsou pouze na aktuální znecitlivění při zákroku, odezní v rámci několika hodin. U komplikovaných zákroků (špatná poloha zubu) může dojít k pohmoždění nervu inervujícího jazyk. Pokud je změněna citlivost jazyka, zkuste podpořit hojení vitamíny - B komplex + kyselina listová. Nejlépe uděláte, když budete konzultovat komplikace s ošetřujícím lékařem. Zná situaci nejlépe. Stížené otevírání úst bývá také spojeno s tímto zákrokem. Budete muset cvičit, popřípadě nahřívat suchým teplem a po té cvičit. Lékař Vám ukáže jak na to a kdy co načasovat. Přeji rychlé uzdravení a pěkný den. Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: