Bolest po zlomenině

Kamarád si zlomil ruku, paži pod ramenním kloubem, (62 let) v listopadu, zlomenina se zahojila, ale stále přetrvává velká bolest pažní, nespí a nemůže moc s rukou hýbat, analgetika zabírají nedostatečně, zdá se, že bolest se stupňuje, nikdo mu není schopen pomoci, chodí na rehabilitaci a obíhá neurology, ale celkem je to k ničemu, prosím o radu, co s tím. Po analgeticích má také žaludeční problémy

Odpověď odborníka:

Omlouvám se Vám za pozdní odpověď, ale nějakým nedopatřením mi v počítači zapadla. Po zlomenině v rameni a to i dobře srostlé, bývá často přetrvávající bolest, jedná se nejspíše o tzv. Periarthritidu humeroscapulární secundární. Při dobré rehabilitaci celkem brzo odezní. Je třeba vyšetřit, které svaly s tzv. rotátorové manžety /5ti svalů, které hýbou ramenem je přetíženo – může to být i všech pět svalů, které společně hýbou ramenem,/ a na nich je třeba pracovat. Velmi často pacient si stále škodí a přetěžuje je špatnou polohou horní končetiny !!ruka musí směřovat k trupu!! a také k bolesti často přispívají zablokované kosti předloktí. Většinou dešifrovat chybu je těžké, protože chybí vzdělání v ergonomii pohybu. Máte-li Váš kamarád zájem mohu ho vyšetřit a poradit jak na léčbu, telefon 725 446 529 (asistentka), ale je třeba za mnou zajet do ordinace na Smržovku.

MUDr. Jitka Mašková Švejdová
MUDr. Jitka Mašková Švejdová

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Ordinace léčebné rehabilitace - Smržovka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x