Bolest pod klíční kostí

Dobrý den Chtěl bych se od Vás dozvědět zda nevíte čím může být způsobená bolest pod pravou klíční kostí. Bolest se vyskytuje při nádechu a výdechu a mám problémy (hlavně v noci) s dýcháním. Bylo mi v (asi) 14 letech diagnostikované astma (bronchiale) ale po 2 letech jsem (proti vůli lékařů) léčbu ukončil. 4 roky bez problémů a nyní se objevili menší potíže které jsem řešil Ventoliem a nyní se do toho přidala bolest pod klíční kostí. Souvisí to spolu? A co to znamená? Mám se vrátit zpět k léčbě? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste se v minulosti léčil pro astma bronchiale,tak by bylo určitě vhodné k léčbě se opět vrátit. Astma je nevyléčitelné onemocnění , pokud se řádně neléčí může docházet k akutním exacerbacím. Doporučuji proto kontrolu u Vašeho alergologa nebo pneumologa, provedení spirometrie,doplnila bych i RTG plic. Běžně si pacienti s astma bronchiale na bolesti pod klíční kostí neztěžují, hlavní příznaky bývají pocit dušnosti,nemoci se zhluboka nadechnou, suchý dráždivý kašel, tlak za hrudní kostí...

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: