Bolest pod kolenem

Dobrý den, hruba před půl rokem jsem byl na operaci. Hrozně mě bolelo pod kolenem na začátku holení kosti. Po operaci mi doktor řekl že tam byl nějaký nárůstek že to odsekl a mělo by to být dobré. Ale teď po půl roce když jsem šel hrát fotbal do haly mě to zase začalo bolet ale z vnitřní strany holení kosti. Teda na opačné straně než před tím. Mám tam bouli, při normální chůzi to nebolí ale při dřepu nebo běhu to cítím. A tak jsem se chtěl zeptat co s tím a co by to mohlo být protože doktor mi doporučil klid a že to přestane ale už je to dva týdny a nic. Na fotce jsem označil místo kde to nejvíce bolí Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Nepopisujete přesně a foto ne zcela přesně zobrazuje. Pokud se jedná o bolestivost v podkolenní jamce může se jednat o zduření tzv. Bakerské cysty. Jedna z cyst kolen kolenního kloubu se může po úraze kolena naplnit tekutinou z kolena. Cysta je malým kanálkem spojena s dutinou kolena. Zduření může bolet. Vhodné vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Pokud by se jednalo o naplnění cysty a zklidnění, chlad nebo punkce by nevedlo k účinku, potom se tato cysta drobným zákrokem odstraní. Nejdříve, ale upřesnit diagnozu a zkusit metody bez operace. poradí po vyšetření ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Čajem a kávou proti vysokému tlaku
Články: Čajem a kávou proti vysokému tlaku
Káva a čaj vedou...
Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Články: Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Kromě lékařského vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: