Bolest pod kolenem a tromboza

Mám dotaz ohledně bolesti pod kolenem. Jsem hrozný hypochondr a mám strach z trombózy. Díky tomu jsem cca každý měsíc na krvi nebo utz, ale nikdy mi nic nezjistili. Noha mě vždy bolela v lýtku a teď bolí pod kolenem. Bolí jen při chůzi a nijak výrazně ale strach mám stejně. Je mi trapné jít znovu k lékaři, když nemám nohu ani oteklo ani zarudlou. Jak bych rozlišila trombózu od nataženého svalu? Beru hormonální antikoncepci cca 3 roky. Děkuji.

Odpověď odborníka:

K vyloučení hluboké žilní trombózy je nutné odebrání D dimerů a duplexní UZ na cévy. Ve vašem případě se nejspíše jedná o problém s kolenním kloubem. Doporučila bych vám kontrolu u vašeho PL. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: