Bolest pod kotníkem a paty

Dobry den, jsem 11 let po operacu plotynky asi 2 roky zpet mi prestal fungovat litkovy sval na prave noze. Vice tedy naslapuji na patu ta me asi 2 mesice zpet zacala bolet a take pod kotnikem pri namaze je to dost nesnesitelna bolest a pri natahovani a krceni kotniku to tahne. V praci mam zdravotni obuv a domu sotva lezu. Muzete mi poradit co by to mohlo byt dekuji za odpoved Jiri

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje podrobné vyšetření. Zhodnocení ortopedické a neurologické zda se může jednat o bolest vystřelující z bederní pateře, v tom směru zaměření léčby tímto směrem. Bolest v lýtku může způsobit i drobná změna v oblasti kolenního nebo hlezenného kloubu, změna osy, degenerativní změny v kloubech, včetně změn v oblasti nohy. Od patní ostruhy , přes změny v cévním a nervovém zásobení chodidla, přes plochou nohu, artrosní změny v oblasti hlezna a nohy. Ortoped provede vyšetření a lokalizaci potíží, provede rtg snímek nohy. Neurolog svým vyšetřením a vyšetřením EMG zhodnotí nervovou funkci končetiny. Podle výsledku další postup. Příčin těchto potíží bývá více.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: