Bolest pod lopatkou a bolest zad

Dobrý den, už nějaký čas mívám nepravidelné lehké bolesti pod pravou lopatkou a zad. Všímám si také zvětšených uzlin u krku a občas i bolesti hlavy. Také sem četl, že by to mohl být náznak rakoviny plic(lehký kuřák 5 cigaret za den), ale já myslím, že je to od zad díky sedavému povolání

Odpověď odborníka:

Tzv. " odzad" to asi bude, ale pokud nezačnete včas řešit správně pomocí " aktivní fyzioterapie", tak bude pro postupný vznik nerozcvičitelných změn situace horší a horší,. Diop. včas vyhledat " aktivně fyzuioterapeutickou léčbu", po zlepšení funkčních poruch začít cvičit dle zácviku a konsultovat pracoviště. Zlepšení funkce páteře nestačí,. musíme dát podmínky správnou ergonomií, aby oono zlepšení alespoň nějakou dobu vydrželo. UZLINY vša nejspíše nesouvisí s problematikou zad a sezení. Doporučuji neodkladně konsultovat Vašeho lékaře a včas vyšetřit či léčit případný zánět. Samozřejmě někdy je třeba léčit i možné nádory, tosice je nutné někdy také, častější je však zánět, krevní změny či onemocnění, rakovina je sice až ta poslední možnost, někdy je třab i tu pomocí rtg či jiných pomoc,. vyšetření také vyloučit. Předpokládat ji však pouze na úpodkladě Vašich pocitů nelze.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: