Bolest pod mečíkem

Dobrý den, je mi 42 let, měřím 163 cm a vážím 66 kg,mám již několik roků trápení se žaludkem a ani vyšetření na gastru nic nepřinesla, problém spočívá v tom, že mě přepadají bolesti žaludku, spíše pod pod prsy, no prostě je to trochu výš, dle lékaře jsou to bolesti pod mečíkem a dost často to zachází až jakoby do zad, v noci mě to často i vzbudí, nedá se ležet ani sedět, musím vstát a takto rozespalá stojím třeba 15 minut než to alespoň trošku odezní, je to takové hrozné tlačení, říhám, to i několikrát za sebou a bolest ve většině případů odezní až když si říhnu třeba po 20cáté, ale to trvá třeba hodinu. Bublinkám se vyhýbám jak můžu, ale mám ráda malou skleničku piva doma po obědě,kvůli zažívání, jenže to je opět problém, dokáži se i po malé skleničce rozškytat i když si pivo ohřívám-nepiji studené, studené nápoje vůbec nemůžu, myslím, že tyto problémy mají původ v minulosti, kdy jsem se rozváděla a rovněž v současné době na mě velice působí stres, i když jsem rok po antidepresivní léčbě zcela v pořádku, jenže vykonávám práci pod velkým tlakem a ačkoliv se snažím sebekontrolovat a dbát na to abych byla v klidu, vnitřně asi stejně nejsem-myslím, že tělo to stejně pozná. Byla jsem 2x na žaludeční sondě, nic mi nenašli, plno jídel na doporučení nejím a stejně to nezmizelo, naopak je to čím dál horší, lékaři nakonec konstatovali, že je to nervového původu, od své lékařky psychiatrie, kam docházím na kontroly, mám léky na spaní, špatně spím, dost často se 2x i 3x za noc jen tak vzbudím, druhý den jsem pak unavená, tyto prášky Tritico se však snažím nebrat často i když prý nejsou návykové, nejsou žádný zázrak, když si vezmu třetinku-nepomůže, když si vezmu víc-jsem po něm zase ráno ospalá. Ale lékařka mi jiné nechce dát. Poslední dobou se mi vše zhoršuje, jsem alergička na pyl a trávy, ale převažuje už celoroční, dál od 15 let trpím na seborrhoickou dermatitidu, která se rok od roku zhoršuje, přidalo se mi i akné a do toho všeho se mi ještě každou chvíli udělá na konečníku frisura, kterou sice na nějaký čas vyléčím mastičkou , ale vrací se to a přidává se často i svědění genitálií a kolem konečníků, je to jedno s druhým, už nevím za kým zajít, mám pocit že je to začarovaný kruh. Poslední dobou často cýtím i jakési slabé motání hlavy, párkrát jsem se zamotala dost. Uvažuji, že si objednám i Colonil na pročištění, ale nevím jestli by byl u mně vhodný. Prosím poraďte, budu vděčná za každou radu, tyto problémy mi strpčují život. Děkuji Shamira

Odpověď odborníka:

Dobrý večer.Nakupila se Vám řada obtíží,které souvisejí se zvýšenou citlivostí orgánů k různým podnětům..navíc velmi silně vnímáte jakousi "řeč"svých orgánů..Funkční poruchy-tedy skutečnost,že některé orgánové systémy nejsou při vyšetření strukturálně postižené,přesto z Vašich obtíží je zjevné,že "něco není v pořádku",nejsou vzácné u osob,které si-třeba od určitých traumatických zážitků-nesou do života stav zvýšené pohotovosti k reakcím-jako by člověk žil v očekávání stále možného nebezpečí.Nastavení může přetrvávat ještě déle i poté,co reálné "nebezpečí"v životě skončilo...Mohla by Vám pomoci citlivě vedená psychoterapie,práce s tělem,kdy byste se učila vnímat své tělo jako příjemné,spolehlivé..Trittico je vynikaící protiúzkostné antidepresívum,v nižších dávkách používané jako lék k úpravě spánkových poruch.Na počátku bývá tlumivý vliv výraznější,za čas se orgenismus adaptuje.Věřte,že Váš celkový stav se s časem bude zlepšovat,chce to značnou trpělivost a vytrvalost..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: