Bolest pod pravou lopatkou

Dobrý den, prosím o srozumitelné vysvětlení mé zprávy z neurologie. RT G Th p - přiměřeně kyfoza osově v normě, MOP v normě, obratlová těla v normě, pedikly sym. svorky po operaci žlučníku, drobné ventrál. osteofyty TH 8-10 Dg stb po deliberaci šlachy pravého zápěstí v 5/2011 u chron. zatěžované dominantní PHK - dle klin nálezu bez eradikulopatie, myelopatie či neuropatie, dle EMG - bez nálezu neuropatie n medianus I. dx. , segm sy středu TH myofasciální sy scapulae I. dx.-svalové dysbalance pletence ramen- provokované cílenou rehab. na oblast PHK - t.č. nález funkčních poruch pohybového aparátu Vzhledem k zhoršujícím bolestem v oblasti pod pravou lopatkou směřující ke hrudníku následně do pravé ruky si nevím rady jak si s tímto poradit. Jaká je alternativa léčby? Může to mít souvislost jako stav po operaci šlachy v pravém zápěstí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stav po této operaci to jistě nebude. Jedná se o mírné degenerativní změny v oblasti hrudní pateře a vystřelováním bolestí k lopatce, ale take porucha svalové činnosti v blízkosti lopatky. Nejlépe by vám měli poradit na rehabilizačním oddělení, kam byste měla jít na vyšetření, cvičení a fyzikální léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: