Bolest pod žebry

Dobry den, cca tri nedele me trapi bolest pod zebry nebo uprostred pod zebry ( prijde me jako kdybych tam mel balonek ) ,bolest se presouva jak kdy, je to spise tlak, nekdy pomuze kdyz si odrihnu ... I pri chuzi citim pohyblivej tlak v techto mistech, jeden cas se me to stavalo po jidle, ted nezavazne zacne bricho tlacit, zjistil jsem ze kdyz si sednu, ze to vetsinou prestane , trosku se schoulet i takto jim kdyz me to zrovna boli, pote bez problemu.Zadny pocit na zvraceni, stolici mam normalni. Mam protruzi L4 L5 4mm mohlo by to byt od toho tyto potize ? pred tydnem jsem podstoupil gastroskopii kde me bylo receno ze mam podrazdeny zaludek ve zprave mam diagnozu petechie dostal jsem lek Zulbex 1x denne ale stale nepomaha, pul roku me palila zaha pak jsem bral omeprazol a ten vysadil pred mesicem. Zaha me nepali momentalne uz delsi dobu. Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zulbex patří do stejné skupiny léků jako Omeprazol a účinnosti jsou srovnatelné. Zkuste užívat minimálně 1 měsíc, někdy to trvá. Protruze -L4-5 nevyvolá bolest takto vysoko pod žebry. Nevím jestli máte rtg nebo CT snímek i hrudní páteře. Někdy postižení hrudní páteře může též vyvolávat podobnou bolest. Domluvte se s praktickým lékařem nebo gastroenterologem na další vyšetření- UZ nebo CT břicha a RTG hrudní páteře.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: