Bolest podbříšku - v nemocnici mě odbyli, kam se obrátit?

Dobrý den, trochu už zoufalá hledám radu u vás. Poslední tři dny jsem strávila po doktorech a čekárnách, kdy mě na závěr poslali domů "zdravou". V pondělí jsem se ráno probudila s bolestí v prvém podbříšku (bolest jsem cítila i na stejné úrovni v bedrech). Během dne bolest přetrvávala a na další den, kdy neustala (v noci jsem se kvůli ní i probudila) jsem zamířila k obvodní lékařce. Ta mě po nekonečných ČTYŘECH hodinách poslala na chirurgii, kde mi otestovali moč, krev a udělali ultrazvuk - vše bez nálezu. Na další den jsem měla přinést ranní moč, znovu mi odebírali krev - opět negativní. Po pětihodinách mě tedy poslali domů s tím že další den mám jít znovu na ultrazvuk. Včera jsem v nemocnici strávila dalších 7 hodin, kdy mě odebrali opět krev (tři ampulky), opět negativní. Na ultrazvuku mi našli potenciální nález (cysta na děloze), poslali mě tedy na gynekologii. Odtud jsem se, vrátila stím že mi nic nenašli a jediný nález, který na ultrazvuku gynekologie našli nebyl vážný a byl na opačném místě, než mám bolestivá místa. ... Vrátila jsem se tedy na chirurgii, kde mě nakonec poslali domů s tím že mi nic není a mam se případně obracet na gynekologii. .... Asi vám z toho jde hlava kolem, stejně jako mě. Po těch někonečných hodinách mi zbyly jen oči pro pláč. Dnes jsem měla cestu domů a bolestí jsem se málem nedobelhala. Jsem z toho celá zoufalá, páč nevím na koho se mám obrátit, když mě všude odbyli. Navíc na chirurgii, se na mě vystřídalo snad deset doktorů, ani jednou jsem nemluvila s tím samým. PS: bodavé bolesti v pravém podbříšku a bedrech se mi objevují jen když chodím či stojím (ve stoje bolí víc jak při chůzi). Jakmile si sednu, ihned relativně odezní. Bolest při chůzi/stání není vždy pravidlem, občas mi to nedělá obtíž. Krev, moč v pořádku. Nález slepého sřeva na ultrazvuku nebyl. Vyprazdňování bez jakýchkoli problémů. Mám/mývala jsem problémy s páteří. Od krční páteře jsem měla tinitus, který se po cvičení vytratil. Když jsem se ptala jestli to nemůže od zad, zamýtli to. Sama nemůžu posoudit. V posledních dvou dnech se mi udělá občas špatně po jídle - nevím jestli to s tím má co dělat, či jsem jen ve stresu. Ze svého těla jsem zmatená. Omlouvám se za ten rozsah informací, ale snad vám alespoň trochu napoví kam bych se mohla obrátit. Děkuji za odpověď, V.V.

Odpověď odborníka:

Milá Vendulo, Vaše obtíže pravděpodobně budou původu svalového nebo od páteře, protože jsou častěji spojené s pohybem a nemáte problémy se zažíváním. Chirurgické a gynekologické vyšetření bylo opakovaně negativní, tak se nemusíte bát vzít analgetikum typu Ibuprofenu 400 3x denně 1 tbl , aby bolesti odezněly. Pokud i po dalších 2 dnech se stav nezlepší bude optimální ještě vyšetření rehabilitačním lékařem. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: