Bolest prave horni koncetiny

Dobry den. Chtela bych se zeptat, zda by jste mi mohl poradit. 1.5.2015 jsem byla na ockovani proti klistove encefalitide asi kolem 10.hodiny. Po chvili jsem pocitila "tezkost" ruky a mirnou bolest. Myslela jsem,ze je to aplikaci. Byla to moje 6.injekce a po tolika letech jsem si jiz nepamatovala zda bolest Ci tezkost byly. Ruka me mirne bolela cely Den a tak jsem ji pri komunikaci mela oprenou o stul,stale byla I tezsi. Asi po 12 hodinach od vpichu kdy jsem se chtela svlect to neslo. Nemohla jsem ruku dat nahoru. Pri vyslekani mi musela pomoci matka,kdy jsem polozila ruce na jeji ramena a pomalu jsem si klekala. Byla to opravdu velika bolest, kdy mi az tekly slzy. (A to mam vysoky prah bolesti). Tato velka bolest ruky trvala asi tyden.kdy jsem nemohla s rukou vubec pohnout. Doktorka me rekla ze mam prijit Za mesic pokud to Bude bolet a tak jsem sla k ortopedovi, ktery me poslal na RTG kde byly zjisteny jen geneticke rozdily v krcni pateri ze mam o jeden obratel navic. (Mam genetickou vadu rustu dlouhych kosti se kterou mi uz zjistili ze nemam srostle panevni kosti na jedne strane a spatny reprodukcni organ ).chodila jsem na rehabilitace 2x poukaz po 15 (cviceni, zabaly, masaze, ultrazvuk,mickovani, banky,tejpovani) pracovala jsem jen levou rukou (pravou kdyz jsem mohla)az do 26.8.2015 postupne se ruka zlepsovala do 45°zvednu ruka pred sebe (dnes)I do boku, pak mam jiz problemy a bolesti. Od bolesti ramene (az bych rekla paleni )I pri nic nedelani a podperkou pod rukou mi bolest pokracuje pres triseps az do lokte (kde me to boli jak kdyby Vam nekdo chtel zevnitr rozlomit kloub.a triseps jak kdyby mi Ho nekdo chytil do dlane a chtel odtrhnout. Omlouvam se Vam Za spatne popsani bolesti a toto vysvetleni mi prijde me bolesti nejblizssi. Pani na rehabilitaci rekla,ze mam pry tenisovy I golfovy loket a tak jsem si koupila Bandaz na tenisovy loket a pridali mi cviceni. Pri ultrazvuku se mi ruka zacala nekontrolovatelne trepat az jsem mela krec v cele ruce a bolesti jsem se prohybala v zadech. Byla jsem na vysetreni nervu a svalu ale vysledky byly v pohadku ale ruka me stale brni,mravenci, nemohu natahnout prsty, nekdy se mi stane ze nemohu pohnout palcem nebo malickem a prstenickem.take mam krece a nebo mi znecitlivi pulka dlane a to od prstenicku dolu pres dean k zapesti a vubec necitim zadnou bolest(zkusila jsem zaryt nehet do dlane ). Vysledky mag.resonance ukazaly jen nejaky Maly vyrustek (u ortopeda jsem jeste nebyla,jen mi to bylo receno doktorem z nemocnice, kde resonanci vykonavali. ) Jsem Doma od 26.8. A nikterak se stav nemeni. Zkusela jsem I Lecitele a homeopatika. Zkusela jsem I plynove injekce ,take zadna zmena. Ztratila jsem jiz skvelou praci a proto Vas prosim, zda by jste mi poradil. Predem dekuji Za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní/slečno Eliško. Velice se omlouvám, ale obávám se, že do řešení Vašeho problému příliš nového nevnesu - další postup byste měla řešit s Vaším "hlavním" ošetřujícím lékařem - což by vzhledem k okolnostem měl být nejspíše rehabilitační lékař/neurolog. Z Vašeho textu nevyplývá podstatné - co lékaři považují za příčinu potíží - reakci po vakcinaci se zánětem nervů?, event. jinou místní komplikaci po vakcíně (např. hlubší krvácení s následným útlakem nervových struktur aj?)? Něco jiného? Jak hodnotí neurolog postižení paže (jde o obrnu?, jaký byl přesně výsledek EMG vyšetření?). "Tenisový" a "golfový" loket nejsou jistě příčinou problému, ale důsledkem poruchy funkce celé paže, taktéž nálezy anatomických variant či výrůstků na zobrazovacích vyšetřeních stav nevysvětlují. Doporučuji tedy postup řešit s neurologem/RHB, pro další postup je nutné znát přesně výsledky všech dosavadních vyšetření a také vývoj nálezů na paži při kontrolních vyšetřeních. Ohledně léčby - mimo běžných analgetik je pro neuropatickou bolest často potřeba nasadit speciální léky zaměřené přímo na vedení bolesti nervem (doporučí neurolog), podpůrně k hojení jsou vhodné vitamíny skupiny B, magnesium aj., existují i další kombinované doplňky stravy takto zaměřené (Neuritogen aj.) Přeji Vám, ať se Váš zdravotní stav přece jen zlepší.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x