Bolest pravé nohy a v podkolenní jamce

Dobry den, jsem ridic vysokozdvizneho voziku, nesportuji spis jsem u pocitace. Vazim 91kg a merim 189cm. Diabetes jsem vyloucil 2 krat jsem si meril cukr u babicky, jednou 4.4mmo a poranu na lacno 4,7mmo Trapi me chodila. Zacalo to minuly tyden kdy jsem zacal pocitovat jakovby unavu na pate (prave nohy), neprikladal jsem tomu dulezitost, nebot v praci soustavne jedu pod "plynem" a kdyz to neprestavalo v patek jsem navstivil sveho obvodniho lekare, prohlidl a poslal na rentgen ze se bude hledat vyrustek na pate. V pondeli dopadl rentgen negativne. Mezitim v pondeli jsem si koupil sportovni vlozky do bot s mekou patou a tvarovanym pevnym pudorysem. Zhorsilo se to a zacal me bolet nart tak jsem si je sundal. V utery jsem byl na skoleni a mel jsem phodlnou obuv ale objevil se problem s podkolenni jamkou kdy jsem ji citil pri sezeni a v mensich impulzech mi obcas zezadu do litka vystrelila. To uz postihlo obe nohy ne jen pravou. Ve stredu jsem navstivil opet obvodni lekarku , ta mi nohy prohledla a konstatovala ze neni natekla ani neni teplejsi nez druha noha coz by ukazovalo na zanet. Zrejme jsem si asi prosedel nerv a ze se to pohybem zlepsi. Nasla mi akorat propadlou klenbu na prave noze malinko splostenejsi. Pres noc v podkoleni jamce jakoby tlak neustaval. Ve ctvrtek me naopak pomalu opoustela bolest v podkoleni jamce a presunula se na lehke paleni nartu, ktere behem dne sililo a pres noc se mi povedlo usnout az se stridavym ochlazovanim a ohrivanim nohou. Dnes opet citim at uz se dim nebo stojim paleni nartu. Kdyz si je oplachnu jakoby citim paleni nejvic v oblasti kde jsou na nartu zily ale nejsem si jisty. Zadne bolave misto jsem si nenahmatal. Ode dneska zkousim brat B-Complex jak jsem se docetl nekomu na paleni nartu pomaha. A prochazky a zkusim bazen na protazeni. K obvodni lekarce jsem objednan na pristi ctvrtek na kontrolu. Prosim o radu co bych mohl zkusit a na jake vysetreni bych se mel poptat. Moc Vam dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejčastěji se jedná o přetížení šlachy natahovačů prstů nohou . Doporučuji RHB magnet, vířivka ev. laser, vhodné je podávání protizánětlivých léků v tabletách a injekcích např Diclofenac a při nezlepšení znehybnění končetiny

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: