Bolest pravé ruky

Dobry den jmenuji se Rudolf a je mi 35 . Před par mesici jsem psal o bolesti hlavy . Nyni jsem mel MRI .Ziji již několik let v Irsku . Posilam vam dve fotografie z mri scan. Potrebolval bych vedet jestli se to da lecit tabletkami a nebo musim jit na operaci . Tady me tvrdi ze to je na operaci. Beru targin 10mg/5mg na bolesti ale nejak to vubec nezabíra Předem děkuji za odpověd. Z pozdravem Rudolf

Odpověď odborníka:

Zobrazil se jen boční snímek krční pateře. Na takovou závažnou odpověď musí MRI zhodnotit radiolog a to z několika projekcí, s přihlédnutím k ostatním nálezům na pateři. Kromě radiologa se musí po vyšetření vyjádřit neurolog, který zjistí skutečnosti, následky změn na krční pateří, reflexy, citlivost , hybnost krční pateře a horních končetin a konečně neurochirurg, který posoudí vyhlídkovost operačního zákroku. Skutečností, ale jen z jednoduchého bočního internetového malého snímku se jeví změna na meziobratlové ploténce mezi 5 a 6 krčním obratlem. Nález vyžaduje řádné a pečlivé došetření a operace není vyloučena. Na snímkiu by se mohl zvažovat i míšní tlak.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: