Bolest pravé strany zad

Dobrý den pane doktore, je mi 27 let a od dětství chodím do posilovny a sportuji. Posledních několik let jsem měl nepravidelně ostré bolesti v jednom konkrétním bodě na pravé lopatce, nebylo to až tak hrozné, bolest se dala vydržet. Pak mě napadla taková hloupost a místo klasické posilovny jsem začal se vzpíráním, čili časté cvičení - velké váhy. Bolest na pravé lopatce se výrazně zhoršila a začla mě omezovat už i v běžném životě, přestal jsem vzpírat i cvičit - kvůli bolesti to nebylo možné. Problém jsem začal řešit přes doktory a zjistilo se, můj problém byl pravděpodobně trigger point (byl jsem na rehabilitaci + ultrazvukové léčbě) a pomohlo to, bolest úplně zmizela. Nicméně nějakou dobu po tom co jsem přestal s cvičením kvůli bolesti u lopatky, jsem začal mít hrozné bolesti páteře mezi lopatkami, ty trvaly nějakou dobu a pak sami odezněly (předpokládám, že byly zapříčiněny ochabováním svalstva kolem páteře díky tomu, že jsem přestal cvičit). Momentálně asi půl roku necvičím (lopatka nebolí ani páteř mezi lopatkami nebolí). Konečně se dostávám k dotazu na vás. Snažím se zase začít sportovat a cvičit, jenže když si zacvičím zvláště posilování (běh ani pohybové aktivity nevadí), tak mi jakoby oteče pravá strana zad od lopatky dolů až jakoby k bedrům. Cítím to jakoby v hloubce, ne povrchově. Cítím lehce zvýšenou teplotu, tupou až pálivou bolest svalů, pomáhá ledování. Záleží na intenzitě cvičení a většinou to během pár dní odezní a není žádný problém dokud si zase nezacvičím. Nejhorší je, že stačí i pár kliků nebo přítahů na hrazdě a problém se zase projeví. Prakticky není možné vykonat žádný cvik, kde zapojím svalstvo zad ani s malou váhou. Problém se opakuje už delší dobu, předtím, než jsem začal vzpírat, tak jsem dělal stovky kliků a shybů i se zátěží bez problému. Za pravopisné chyby se omlouvám a děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Problém bude pravděpodobně ve Vaší krční a hrudní páteři a ve spojení mezi ní a lopatkou. Doporučuji nejdříve odborné vyšetření rehabilitačním lékařem či ortopedem s rtg snímkem a následnou odbornou rehabilitací. Jinak se budou potíže vracet a posilováním se jich zřejmě nezbavíte.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x