Bolest pravého kyčelního kloubu pouze převážně v sedě a zřejmě píštěl.

Dobrý den, před čtyřmi lety mě provázela bolest kyčelního kloubu při delším sezení např. v autě. Bez žádné léčby bolest odezněla a objevila se v posledním měsíci opět. Problémy začaly po mé nehodě na bicyklu (pravá strana těla sedřená) někdy začátkem léta. První co se přihodilo byl asi abcess v oblasti hráze, který byl před měsícem chir.vyčištěn a opět se vytvořil. K tomu se přidala bolest a zvýšená citlivost varlat. U praktického lékaře ani na chir. oddělení v místě bydliště jsem se zatím nedomohl žádných vyšetření (krev, moč). Zkusil jsem se objednat do jiného zdrav. zařízení kde jsem popsal své problémy a byl jsem odeslán na MR. Vyšetření na MR bude až ke konci prosince. Můj dotaz je směřován tímto směrem. Je možné, že by se jednalo o zánět kyčelního kloubu nebo je to následkem píštěle (abcesu), že kloub bolí a nebo se může jednat o nějakou infekci spojenou s pádem na kole.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíš bych ty dvě věci nespojoval. Spíš bych řekl, že máte artrosu v kyčli, před čtyřmi lety se ozvala a nyní opět. Absces na hrázi může mít souvislost s bolestí varlat, měl byste jít na urologii, a nezávisle na tom řešit bolest kyčle - rtg Vám udělají hned . Pokud byste měl hnis v oblasti kyčelního kloubu, vůbec byste s ním nepohnul a rozhodně by se to neprojevilo abscesem na hrázi jako prvním příznakem. zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: