Bolest pravého třísla

Dobrý den, přibližně před dvěma měsíci mě začalo bolet pravé tříslo při zátěži (Aktivně se věnuji basketbalu). Nebyla to nějak velká bolest a dalo se to vydržet, tak jsem trenoval dál. Přišlo zranění kotníku, 2 týdny jsem netrénoval. Po dvou týdnech jsem přišel na trenink a tříslo okamžitě bolelo znovu. Přišlo další zranění kotníku a 4 týdny jsem neměl žádnou zátěž. Minulé úterý jsem trenoval na plno a další den jsem měl problém dojít z postele do kuchyně. Přesto jsem ještě ten den šel trenovat a po pečlovém strečingu před i po to bylo v pořádku, stejně jako následující den. Dnes jsem ale odtrenoval zase s mírnou bolestí a po strečingu po zátěži jsem odkulhal bolestí do šatny. Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem bych to měl řešit a jakého odborníka bych měl vyhledat. Díky

Odpověď odborníka:

Nejdříve je třeba tříslo vyšetřit na chirurgii, zda se nejedná o skrytou kýlu, tedy chirurgická ambulance. Potom pokud nález bude negat, asi ano, vyšetření na ortopedické ambulanci pro možný existující úžinový syndrom, to jest svalový tlak na některý z nervů, který probíhá k tříslu a zhodnotit stav a případné změny na přechodu hrudní a bederní pateř. Velmi často bývá příčinou potíží prosté přetrenování. Podle zjištěného nálezu vhodná řízená rehabilitace, snížení treninkové zátěže.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Články: Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Tento problém čas od času...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potíže s bolavým uchem řešte okamžitě. Zánět může ohrozit sluch
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: