Bolest předního stehenního svalu

Dobrý den, Při fotbale při odkupu mě pichlo ve předním stehenním svalu. Stehno na pohmat bolestivé ale chodit jsem mohl, 14 dní jsem užíval wobenzym. Na vyšetření u ortopeda mě bylo řečeno že to nic není a napsáno toto : Chůze bez napadání, palp. Citlivost na pravém třísle, fl. v P kyčli 100st., svalový defekt palpacne nehmatny, hematon není. Sono: bez svalového defektu či hematomu RTG: bez traum: změn skeletu Je to již tři týdny a stehno stále při určitých pohybech bolí a začíná do toho bolet tříslo a kycel, přitom celou dobu se snažím nohu co nejméně zatěžovat. Je to podle vás normální? Děkuji Pave

Odpověď odborníka:

Takový průběh může být skutečně normální. Distenze svalu opakovaně se projevuje ve vzniku tendinozy svalu, případně i entezopatie v místě jeho úponu. Taková změna se projeví zánětlivým infiltrátem, lemem, v místě úponu svalu na kost. tyto změny bolí. Jedině správné po řádném vyšetření, které bylo, je omezení až vynechání zátěže, fyzikální a postupně pohybová léčba na rehabilitaci. Medikace vitaminy a nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu krátkodobě. Stav se pomalu upravuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: