Bolest při bakteriální vaginóze

Dobrý den, před Vánoci jsem strávila 2 měsíce v Jižní Americe, kde mi bohužel celou dobu pobytu "zpříjemnila" vaginální mykóza. Místní lékaři mi po dobu celých 2 měsíců předepisovali různé čípky na zavádění. Stav se zlepšil, ale nevyléčila jsem se úplně. Po návratu do Čech mi moje gynekoložka předepsala další čípky na mykózu, i po jejich dobrání mám stále problémy. Paní doktorka říkala, že mykózu jsem již překonala, nyní mám nějaký zánět nebo snad bakteriální vaginózu. Tu už jsem však jednou měla a pamatuji si, že tehdy jsem měla svědění, kdežto nyní mám spíše bolesti uvnitř vagíny a pálení kolem děložního čípku. Také říkala, že čípek je tmavý, až do šeda. Výtok mám řídký bez zápachu, svědění nemám, ani žádné vnější projevy. Chtěla bych se zeptat, zda se skutečně jedná o bakt. vaginózu, ze které mě dostane předepsaný Macmiror nebo jde o něco jiného. Děsí mě, že bych po tříměsíčním, téměř nepřetržitém, zavádění tablet měla absolvovat další léčbu, která by navíc léčila něco jiného. A druhý dotaz: Do jaké míry užívání léčiv v této míře škodí? Myslíte, že v tomto množství už způsobují více škody než užitku? Děkuji Vám moc za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, věřila bych vaší lékařce,spíše bych se zaměřila na děložní čípek,zda není infekce na něm. Infekci je třeba vyléčit, aby nešla do chonické formy. Vhodné by bylo i přeléčení sexuálního partnera.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: