Bolest při polykání

Několik dní mě trápí bolest zad pod lopatkou a při každém polknutí jídla i pití i při škytání se ta bolest minimálně ztrojnásobí jako by mi v jícnu něco uvízlo, ale prý je to vyloučené. Lékaře jsem navštívila, dal mi léky na nervy, s tím, že je to psychického původu. Bolest pak byla dost nepříjemná, tak jsem jela do nemocnice, a zde mi dali léky na uvolnění svalů, které mám brát 2x denně. Bolest je intenzivní, někdy nevím, jak si mám lehnout či se posadit, protože se v nějakých polohách zhoršuje. V lékárně mi řekli, že bych měla navštívit spíše neurologa, Děkuji předem za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Zdravím Deniso...no opravdu nechápu co tam s vámi dělají nechci říct kde... jak je to vyloučené, čím ? gastroskopiíí ?? ...nevím jaká vyšetření vám již byla provedena, ale o tom by jste asi snad zmínila...vaše potíže je samozřejmě nutné vyšetřit nejdříve gastroskopií...tedy zavedením kamery do jícnu a jeho prohlédnutím zevnitř...jícen bývá v úrovni lopatek postižen divertiklem, tedy výchlipkou, ve které se jídlo zadržuje a při polykání to pochopitelně bolí a dráždí a samozřejmě při různých polohách se i mění...na tomto vyšetření zcela nutně trvejte a pokud se potvrdí tak léčba je chirurgická a potíží vás zbaví...udělejte to co nejdříve, protože může dojít k těžkému zánětu, což není žádná legrace...pokud z nějakého důvodu nelze provést gastroskopii, ještě se dělává rentgen polykacího aktu, kdy se pije "sádra" a přitom se fotí rtg snímky, kde je vše také pěkně vidět...ale je to metoda která se již moc nepoužívá a je nahrazena gastroskopií...pokud vám nic nenajdou na jícnu, může se ještě jednat o cystu v hrudníku, která tlačí na jícen "zvenčí"...což by mělo být dobře vidět na CT či MR hrudníku, případně i na běžném rtg hrudníku, ale v obou projekcích, tedy zepředu i z boku ! hlavně bočný snímek je naprosto nezbytný na kterém je jícen dobře vidět...jakmile budete mít tato vyšetření hotová a nic se nenajde, tak vás můžou cpát léky na nervy a na záda jak chtějí...ale rozhodně né naopak !!! osobně si myslím že máte příznaky typické a něco se najde, ale určitě se neděste...i cysty v hrudníku se dají bez následků operovat a budete v pořádku...určitě mi prosím dejte vědět jak jste dopadla a jestli se mýlím či nikoliv... folprecht@volny.cz díky a pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: