Bolest při sexu

Dobrý večer, mám problém při pohlavním styku.O panenství jsem přišla v 16 letech s bývalým přítelem. Penis jsem sice měla zasunutý celý ale strašně mě to bolelo. Uvolněná jsem byla a vlhká dostatečně taktéž. Pak jsem delší dobu přítele neměla. Teď mám přítele nového a problém je v tom, že při zasunutí jednoho prstu mě nic nebolí, při zasunutí dvou prstů, když tlačí více prsty dozadu už pociťuji bolest, když zkoušíme zasunout penis tak se zasune žalud a začne mě to dole bolet, nevím s čím si poradit, zvlhčená jsem dostatečně a uvolněná taktéž, problému ani nepomohla jiná poloha, na gynekologii mi řekly že si myslí že to je v nedostatečném zvhlčení, ale i po popoužití lubrikačního gelu bolest stále přetrvává. Ještě mně napadla možnost jestli to nemůže být způsobeno větší skoliozou páteře.. nevím si už rady. Tak moc děkuji za jakoukoliv pomoc.

Odpověď odborníka:

Jednoduchá rada na dálku po internetu pravděpodobně neexistuje. Domnívám se, že nejlepší bude, pokud navštívíte sexuologa. Příčin bolestí při styku (algopareunie) může být mnoho, od psychogenních, souvisejících se sebepojetím, vztahem k vlastnímu tělu a vztahem k sexualitě, k ženské roli a.j. až po čistě somatické, napadají mě různé poruchy svalového napětí v malé pánvi (svalová dysbalance). Malá pánev je plná drobných svalů (sval dvojčecí, hruškový, zvedač řitě, příčný sval hráze povrchní a hluboký) i větších svalových masivů (bedrovec velký a malý), poruchy jejich svalového napětí, zejména hypertonus (zvýšené napětí), se mohou projevovat nejrůznějšími příznaky. M.j. i bolestí při styku. Dále jsou zdě struktury kostěné a kloubní, jež mohou být rovněž zdrojem bolesti, napadá mě letmo nadměrně prohnutá bederní páteř, problémy s kostrčí, špatně rotovaná pánev ... Tady by pomohl zkušený fysioterapeut, ovšem ne člověk, který má sice školu, ale dělá to jako ve státním zdravotnictví - šupšup a může další. Sama byste si mohla pořídit příručku cvičení podle Ludmily Mojžíšové, primárně byla psána pro neplodné ženy, ale právě neplodnost je jiným příznakem těchto svalových, kostěných a kloubních nerovnováh (dysbalancí) a poruch, tudíž se to hodí i pro případy, kde jde o bolest - a nikoli pro těhotenství. Když nic jiného, cvičením podle Ludmily Mojžíšové nic nezkazíte. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: