Bolest prstu nohy od páteře?

Dobrý den, na základě náhlých a velkých potíží (omezený nádech, bolest a tlak na hrudi, tachykardie, zatuhlý krk a špatné prokrvení končetin a hlavy), mi před měsícem byla rehabilitační lékařkou prokázána (po vyloučení srdečních a plicních onemocnění), skoliosa páteře, porucha statiky a dynamiky celé páteře s tím, že mám zablokovaná žebra, problém s krční a bederní páteří,vysazený bok, aj. Začínám proto léčení na rehabilitaci. Současně s těmito potížemi jsem měla bolest v pravé noze kde je klenba. Bylo to v jednom bodě, jako-by bolestivý sval. Vzala jsem si ortopedické vložky do bot aby tlačily na bolestivé místo, bolest cca po 3dnech zmizela a nyní (po týdnu) je v místě kde je ukazováček a prostředníček. Bolí to dost při došlápnutí. Nevím, zda to souvisí s předchozí bolestí. Může to mít souvislost s problémem s páteří? Ještě doplním, že před 2měsíci mi do této nohy do palce píchla včela. Měla jsem 5dní velký otok ke kotníkům, fialovo-červenou nohu, skončila jsem na interně, kde vyloučili trombózu i přesto, že byly zvýšené dimery. Brala jsem v té době hormony, proto podezření z trombózy.S čím může mít bolest nohy souvislost, pomohli by mi s tím na rehabilitaci?Připadám si jako blázen, protože před těmito příhodami mi nikdy nic nebylo. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejčastěji v tomto místě bolí přetížení hlavičky záprstních kostí při poklesu tzv příčné klenby nožní . Zde by mohla pomoci rehabilitace, vodoléčba a magnet s cvičením, rovněž ortopedické vložky. S páteří mohou potíže souviset částečně , když odlehčujete bolavá záda , můžete přetěžovat některou část nohy . to by zjistilo podologické vyšetřenís předpisem vložek na míru

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: